Tjedna prognoza Crometea: Jesen stiže, dunjo moja

Na samom smo kraju druge dekade rujna i svega nas dva dana dijele od jesenske ravnodnevnica, odnosno kalendarskog početka jeseni koja stiže 22. rujna u 16 sati i 21 minutu. Posljednjih nekoliko dana na vrijeme djelovala je ciklona koja je ponegdje donijela (vrlo) obilne oborine.

Sudeći prema prognostičkim materijalima, pred nama je novo duže stabilno razdoblje! Sljedećih desetak dana bit će stabilno, uz obilje ranojesenskog sunca. S obzirom na i dalje toplo more, čije su površinske temperature od 21 do 24, i dnevnu toplinu u danima pred nama, sezona kupanja i dalje će se nastaviti…, piše Crometeo.

U unutrašnjosti će noćne temperature biti znatno niže uz sve češću pojavnost magle sljedećih jutara. U utorak u Slavoniji pretežno oblačno, u prvom dijelu dana još ponegdje uz malo kiše. U središnjoj Hrvatskoj kombinacija oblaka i sunčanih razdoblja i uglavnom suho. Puhat će povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova, a najviša temperatura očekuje se između 17 i 22 Celzijeva stupnja.

Srijeda nam donosi daljnju stabilizaciju vremenskih prilika. Ujutro je mjestimice moguća magla, a tijekom dana će biti djelomično sunčano i suho. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutro će biti hladnije uz minimalnu temperaturu od 7 do 13, a najviša dnevna temperatura većinom između 15 i 20 Celzijevih stupnjeva.

Magla je još vjerojatnija u četvrtak ujutro kad će i temperatura biti dosta niska, samo od 4 do 10 Celzijevih stupnjeva. Tijekom dana dosta sunčanog vremena uz većinom slab vjetar i popodnevnu temperaturu od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

U petak veći dio dana djelomično sunčano i uglavnom suho. Navečer i u noći sve više oblaka, a samo ponegdje i malo kiše. Jutarnja temperatura od 4 do 10 uz mjestimičnu maglu, a najviša dnevna većinom od 16 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Subota nam donosi promjenjivo vrijeme uz više oblaka. Mjestimice može pasti malo kiše, ali važno je naglasiti da još uvijek nije pouzdana prognoza jer se u trenutku izrade ove prognoze nije moglo točno predvidjeti položaj kišne naoblake. Ako i bude kiše bit će je u malim količinama i samo mjestimično. U svakom slučaju subota izgleda rizičnija nego petak…

U nedjelju kombinacija oblaka i sunca, a prema prognostičkim materijalima dan bi trebao proći uglavnom suho. Ostat će svježe uz povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Slično vrijeme bi nas moglo dočekati i na početku novog tjedna. Uglavnom suho uz kombinaciju sunca i oblaka, a ujutro je moguća i magla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije