Mile Kekin: Kotoripski vanjkovci su za prste polizati

Kao što smo već pisali, subotnje Dane Kotoribe kada se kuhao bograč, obogatile su članice Društva žena Kotoriba desertom imena Kotoripski vanjkovci. Naziv je to za štrdule, gibanicu ili pogaču različitih vrsta koje u Kotoribi zovu vanjkovci. Baš u vrijeme kada je na njihov štand izvršen ‘atak’ pod šator, gdje se je manifestacija odvijala, došli su članovi rock grupe ‘Hladno pivo’ radi tonske probe za večernji koncert.

>>> FOTO: ‘Hladno pivo’ priuštilo Kotoribi genijalan punk rock koncert
>>> FOTO: Kotoribom se širio miris bograča i vanjkovci

Kao prave domaćice, kako to i dolikuje Međimurcima, kotoripske žene odmah su iskazale svoju gostoljubivost i još veću darežljivost. Pred gostima iz zagrebačkih Gajnica začas su se našle njihove finote kojima rockeri nisu mogli odoljeti. Lizali su prste, tražili su još…

U tome je prednjačio, valjda neće krivo shvatiti, Milan (Mile) Kekin (45) glavni tekstopisac i pjevač spomenute rock skupine. Želeći se s njime našaliti, upitali smo ga zna li izgovoriti ime finota koje jede? – Ne. Teško. Nisam zapamtio kako su mi žene rekle, a što nije ni važno. Vidite da upravo ližem prste, a time sam rekao sve – rekao je.

Tko ponosniji od žena koje su spravljale ove delicije, a koliko su rockere oduševile pokazuje podatak kako su isto večer na svom Facebook profilu objavili trenutak slatkog dočeka u Kotoribi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije