FOTO: Velebno kulturno nedjeljno popodne u Kotoribi

>> Dani Kotoribe – zabavno – kulturni program (Nedjelja, 19.92016.)

Sadržajni Dani Kotoribe nastavljeni su i u nedjelju 18. rujna. Prijepodnevnim satima u mjesnoj župnoj crkvi služena je koncelebrirana sveta misa, a tijekom cijelog dana bilo je mjesno proštenje.

Popodnevni kulturni program započeo je mimohodom njegovih sudionika od mjesnog središta do igrališta OŠ-e Jože Horvata, odnosno velikoga šatora. Mimohod su svojom svirkom pratili članovi Puhačkog orkestra Donje Dubrave, a u njemu su bili članovi KUD-a Kotoriba, njihovi gosti KUD-o Rešetari iz istoimenog mjesta u Požeško-slavonskoj županiji te Kotoripske mažoretknije. Podno šatora na velikoj pozornici već su ih čekali članovi Limene glazbe općine Kotoriba i dobrano ispunjena mjesta u šatoru i oko njega. Svima njima je riječi dobrodošlice uputio općinski načelnik Ljubomir Grgec.

Mladi glazbenici Kotoribe izveli su veći dio svoga repertoara pokazavši kako pod vodstvom dirigenta Stjepana Taradija-Uteka izrastaju u svirače koji će uskoro imati i svoj samostalni godišnji koncert.

Uz tradicionalne međimurske narodne plesove članova KUD-a Kotoriba vidjeli smo kod njih svježinu u prvom nastupu mladih plesača kojima su u nedostatku nekih plesača te stručne i moralne potpore pomogli i oni stariji. Puninu bogatstvu hrvatske folklorne scene donijeli su članovi KUD-a Rešetari koji su nam pokazali sve one lijepe pjesme i plesove koje Slavonija ima, koje gaji i njima se diči.

U stanci njihovih nastupa obavljena je podjela nagrada najboljima u natjecanju sportskih udruga od prije tjedan dana. Vidjeli smo najbolje u malom nogometu, odbojci na pijesku, potezanju konopa, streljaštvu i kartanju bellota. Nagrade su im uručili općinski načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki.

Poseban ‘praznik za oči’ bio je nastup Kotoripskih mažoretkinja. Vidjeli smo njihove kadetkinje te seniorke čija ih je kvaliteta odvela na skorašnje europsko natjecanje kao i solo točku njihove zvijezde Eme Zadravec.

Uslijedila je još jedna podjela nagrada. Bilo je to za učešće u akciji ‘Kotoriba međimurski cvjetnjak’. Posebno povjerenstvo ocjenjivalo je najljepše mjesne okućnice, balkone i prozore. Posebno priznanje za najljepšu okućnicu primila je Jasminka Ujlaki iz Ulice K. Zrinski 9, za najljepši balkon nagrađena je Jasna Plačko iz Ulice kralja Petra Krešimira IV, a za prozor Mirjana Fabić iz Školske ulice 20.

Posebno priznanje primila je Jadranka Matotek za pomoć u provedbi projekta ‘Kotoriba međimurski cvjetnjak’. Povjerenstvo je za promicanje estetske ljepote Kotoribe pohvalilo: Paulinu Plačko, Zelengaj 7, Ružu Nađ, P. Miškine 6, Nevenku Matan, Duga 35 i Đurđu Dolenčić, S. Radića 20.

Bilo je to jedno popodne koje je pokazalo kotoripsko bogatstvo koje su gledatelji znali nagraditi dugim i zaslužnim pljeskom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije