VIDEO I FOTO: Vatrometom i koncertom klape Kampanel završeni Dani Kotoribe

>> Dani Kotoribe – koncert klape Kampanel i vatromet (Nedjelja, 19.9.2016.)

– Prekrasno i nezaboravno! – čulo se u nedjelju kasno navečer ispod velikog šatora, a i oko njega kamo je došlo silno mnoštvo da bi čuli i vidjeli nastup klape Kampanel gdje je u stanci njihovog pjevanja upriličen veličanstveni petominutni vatrometom.

>>> FOTO: ‘Hladno pivo’ priuštilo Kotoribi genijalan punk rock koncert

Za razliku od dana prije kada su gosti došli ‘popiti’ Hladno pivo iz daleko udaljenijih mjesta, ovoga puta su se Kotoripčanima pridružili susjedi iz D. Mihaljevca, Svete Marije, Donjeg Vidovca, Donje Dubrave… Nisu požalili što su došli jer su im dečki iz Kampanela, ne bojeći se miješanja glazbenih pravaca, stilova i naizgled nespojivih kategorija, a uz pjevačku izvrsnost svojih članova, podarili presjek najboljih pjesama.

Bile su tu i skladbe estradnih zvijezda njihovog podneblja. U nedjelju smo osjetili klapsku pjesmu u punoj jačini, a puno gledalište i veliki pljesak na kraju su pokazali da je publika uživala. Brojni obožavatelji nisu štedjeli dlanove i grlo pjevajući s njima. Pogotovo su bili ‘jaki’ kod skladbe ‘Ružo moja crvena’, mnoge su ih pjesme izmamile na plesni podij.

– Ovo je vaša fešta! – poručili su im gosti s pozornice uz čestitke za Dane Kotoribe koji su kroz dvodnevne nastupe oplemenile estradne zvijezde različitih stilova i žanrova i to je ono što je Kotoribi već dugo nedostajalo. Vjerujemo kako to neće biti samo prolazni eksperiment.

Kampanel je na hrvatskoj glazbenoj sceni zazvonio bitno drugačije i kao takav nužno bio prepoznat ne samo od strane ljubitelja klapske pjesme već i onih koji klapama možda i nisu naročito skloni. Taj kvalitetniji iskorak u prezentaciji moderne klapske pop produkcije publika je u cijelosti prepoznala. Klapu u dosadašnjem radu i postojanju krase brojni nastupi i koncerti u zemlji i inozemstvu, te brojne nagrade.

Klapa Kampanel nastala je 1996. godine idejom tadašnjih primoštenskih studenata u Zagrebu Jerice Gracina i Mate Gaćine, bivših članova primoštenske klape Kumpari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije