Kao što je bilo najavljeno subotnja popodnevna događanja vezana uz Dane Kotoribe bile su u znaku bograča. Taj specijalitet koji poprima sve većeg maha i među žiteljima ovog područja spravljali su predstavnici 16 mjesnih udruga, sa preko stotinjak članova, u kojima su glavnu, kuharsku riječ vodili ljudi vični kuhanju, bliži kotlićima, a i ostali članovi ekipa imali su svoje zadatke.
I dok su se meso i ostale delicije krčkale u kotlićima svako kuharsko mjesto pobrinulo se je za neki, svoj oblik zabave da bi na kraju sjeli svi za svoje trpeze i kuhano pojeli u slast, a višak su podijelili namjernicima koji su dobrano popunili šator.
Novost ovogodišnje manifestacije učinile su članice Društva žena otvorivši prekrasno dekorirani štand imena ‘Kotoripski vanjkovci’. Za one koji ne znaju vanjkovci su štrudle, poslastica punjena jabukama, sirom, zeljem, tikvama…, negdje ih zovu gibanice. U ovom trenutku to i nije bilo toliko važno.
Važnije je bilo što su dobro došle kao desert ‘oštrom’ jelu, a toga popodneva besplatno ih je podijeljeno preko tisuću komada. Žene su se organizirale na način da su štand punile svaki sat vremena donoseći ih svježe pečene.
Toga popodneva monotoniju kuhanja razbili su članovi glazbenog sastava ‘Hladno pivo’ koji su došli na tonsku probu, a prije nje nenametljivo manirom prave gospode uklopili su se u mnoštvo fotografirali se s obožavateljima, a nisu odoljeli da ne probaju finote kotoripskih kuharica.
Za najmlađe su se pobrinule članice Društva ‘Naša djeca’ organiziravši za njih prigodne radionice.