Radno i veselo ljeto KUU Zasadbreg

>> Radno i veselo ljeto KUU Zasadbreg

Kulturno – umjetnička udruga Zasadbreg ljetne mjesece nije imala odmora te je tijekom ljeta sudjelovala na brojnim događanjima. Tako je nakon Smotre izvornog folklora u Donjoj Dubravi (18.6.) na kojoj su imali zapaženi uspjeh, njihova dječja folklorna sekcija nastupala je (26.6.) na Prslovskom pušleku u Pribislavcu i na proštenju u Zasadbregu (21.8.). Djeca su išla i na izlet pješačenjem (16.7.) iz Zasadbrega do Trim staze u Plešivici.



Dok je starija folklorna sekcija nastupala (22.7.) na Danima Frkanovcu, na Svetoj misi povodom Porcijunkolova u Čakovcu (2.8.). Družili su se (5.8.) u Accredo centru u Zasadbregu, sudjelovali su na igrama Murska alka (6.8.) u Murskom Središću. ‘Natepali’ su (19.8.) svojoj članici Mateji Zadravec koja će uploviti u bračnu luku.



Sudjelovali su (3.9.) na Lendavskoj trgatvi u Lendavi. Imali su nastup 10.9. u Beretincu, a 11.9 sudjelovali su na Sv. misi povodom Srca Marijina u crkvi Svetom Jurju na Bregu.



KUU Zasadbreg tradicionalno već organizira priredbu Pozdrav jeseni u Zasadbregu. Priredba će se održati 15.10. s početkom u 19 sati u Domu kulture u Zasadbregu. Uz domaćine nastupati će i KUD Otrovanec iz Otrovanca (Virovitičko-Podravska županija), Zavičajna udruga Kordunaša Korana Zagreb, a iz Slovenije dolaze FS Luka Kramolca Šentanel i ŠD Juršinci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije