U Selnici proslavljena Mala Gospa

Vjernici Župe Selnica kao i hodočasnici iz drugih župa jučer su svečano, radosno i pobožno, proslavili blagdan Male Gospe ili Male meše, suzaštitnicu selničke župe.

Središnji događaj bila je Svečana sveta misa koju je predslavio velečasni Ivan Herceg u zajedništvu s monsinjorem Leonardom Logožarom i velečasnim Ivanom Vugrinčićem, domaćim župnikom velečasnim Tomislavom Leskovarom i više drugih svećenika iz Gornjemeđimurskog dekanata te velečasnim dr. Krunoslavom Novakom na službi u Zagrebu.

U propovijedi je velečasni Ivan govorio o Blaženoj Djevici Mariji čiji rođendan se slavi na blagdan Male Gospe. Pozvao je vjernike da u svom svakodnevnom životu slijede Mariju majku Isusovu, poglavito u poniznosti i skromnosti koju je za života na zemlji iskazivala na svakom mjestu i svakoj prigodi.

Svetu misu je svečanijom i ljepšom učinio Mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Julijane Kočila. Radnom danu unatoč na Svetoj misi okupio se lijep broj ljudi, ali proštenjarskih štandova je bilo tek nekoliko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije