HGSS Čakovec iz vode izvukao mladog kajakaša koji se prevrnuo

Članovi HGSS Stanice Čakovec osiguravali su dvodnevno ‘Otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete i juniore’, koje je održano na desnom drenažnom kanalu HE Donja Dubrava, 2. i 3.rujna 2016.godine.

Nastupilo je 56 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Prvog dana natjecanja, 2. rujna, održan je spust – klasična dionica – za kadete i juniore u dužini od dvije tisuće metara, i to dvije vožnje pojedinaca te ekipne vožnje. Drugog dana, 3. rujna, vožen je slalom za kadete i juniore na najzahtjevnijem dijelu staze u duljini od 240 metara, također pojedinačno i ekipno.

Drugog dana je tokom natjecanja došlo do prevrtanja mladog kajakaša koji je isplivao iz kajaka te je intervencijom HGSS-a, zbog brzih voda, pomoću vursaka privučen na obalu, a nakon toga su mu iz vode izvučeni kajak i veslo. Preostali dio natjecanja je prošao bez intervencija, a članovi HGSS-a su i ovaj put pokazali svoju stručnost i izvrsnost u osiguranju visokorizičnih natjecanja, priopćili su iz čakovečkog HGSS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije