FOTO: Hodočašće ministranata i vjeroučitelja u Ludbreg

U ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove u četvrtak 1. rujna održano je već tradicionalno hodočašće ministranata i vjeroučenika Varaždinske biskupije, koje organizira biskupijski Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranta koji vodi vlč. Siniša Dudašek.

Na hodočašće je pristiglo 600 vjeroučenika, među kojima je najviše bilo ministranata i ministrantica koji su došli iz 37 župa i redovničkih zajednica: Beletinec, Belica, Bl. A. Stepinac – Koprivnica, Budrovac, Đurđevac, Gola, Ivanec, Jalžabet, Kalinovac, Kloštar Podravski, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Kamenica, Lepoglava, Ludbreg, Margečan, Martijanec, Maruševec, Močile, Orehovica, Petrijanec, Pitomača, Podturen, Podravske Sesvete, Prelog, Reka, Sračinec, Sv. Antun Padovanski – Koprivnica, Sv. Josip -Varaždin, Sv. Leopold Bogdan Mandić – Koprivnica, Sv. Nikola biskup – Koprivnica, Sv. Nikola biskup – Varaždin, Sveti Đurđ, Sveti Ilija, Sveti Martin na Muri, Uršulinski samostan -Varaždin, Vidovec.

Susret je započeo ujutro kod zavjetne kapelice pozdravom i molitvom koju je predvodio vlč. Dudašek. Nakon molitve, mladi hodočasnici podijelili su se u 35 manjih skupina koje su vodili animatori, a njih su činili vjeroučitelji, svećenici, bogoslovi, redovnici i redovnice te župni animatori. Tema susreta bila je “Djela milosrđa”, a za tu priliku tiskana je svojevrsna “radna bilježnica”, molitveno-katehetski priručnik za vjeroučenike. Nakon rada po skupinama uslijedilo je vrijeme za pripravu za svetu misu uz mogućnost pristupanja sakramentu pomirenja.

Nakon uvodne procesije misu je predslavio vlč. Tihomir Kosec, voditelj Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, uz sudjelovanje 20-tak svećenika na oltaru ili u ispovjedaonicama. Na početku mise sve je pozdravio vlč. Kristijan Stojko, župni vikar župe Ludbreg. U samoj propovijedi, na zanimljiv i šaljiv način, vlč. Kosec mladima je progovorio o Isusovome pozivu, koji je uputio apostolima, ali i svima nama, da budemo ribari ljudi ali i da moramo paziti da nas se olako ne “uhvati u krive mreže”.

Bila je to ujedno i misa zaziva Duha Svetoga za početak nove školske godine za župu Ludbreg, pa su na misu stigli i djelatnici ludbreške Osnovne škole. Na misi je svirao vlč. Leonardo Šardi, a pjevanje je predvodio dječji zbor iz Sračinca zajedno s pjevačima iz ostalih župa. Nakon mise uslijedilo je slobodno vrijeme za ručak, nakon kojeg su svi mladi krenuli u procesiji u župnu crkvu na euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja. Klanjanje je predvodio vlč. Dudašek, koji je na kraju hodočašća svima zahvalio na dolasku i sudjelovanju, javljaju iz Varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije