Svaka kuna donirana za ‘Katružu’ duplo vrijedi

Međimurska zaklada solidarnosti ‘Katruža’ na prigodnom štandu u holu Županijske bolnice Čakovec, kod Centralnog prijema, danas je (četvrtak) promovirala svoje aktivnosti uz prodaju različitih ukrasnih i uporabnih predmete.

Novčani prilog i donacija namijenjeni su za liječenje, rehabilitacije, operacije, transplantacije organa, nabavu pomagala za invalidne osobe te nabavu lijekova u slučaju kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne plaća u cijelosti.

Danica Pongrac Krhač, članica Upravnog odbora Zaklade solidarnosti ‘Katruža’kaže da su ove godine zaprimili 64 zahtjeva i dodijelili novčane pomoći od 180 tisuća kuna, dok je od osnutka u studenom 2000. godine pa do danas dodijeljeno blizu 5 milijuna kuna pomoći Međimurcima kojima je to potrebno.

Najčešći zahtjevi su za pomoć pri nabavi osobito skupih lijekova za liječenje kod karcinoma, no, u posljednje vrijeme, sve više pomaže se i oboljelima od celijakije, oboljeloj djeci za različite tretmane kao što je terapijsko jahanje. Uglavnom, potrebe su velike i svakodnevne, a bolest ne pita tko ste, danas smo zdravi, a sutra nam je možda potreban neki oblik pomoći.

Međimurci se rado uključuju u humanitarne akcije, ističe Pongrac – Krhač, najavljujući uskoro tradicionalnu akciju ‘Radio Gorice’ i godišnji koncert početkom studenog ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije