Međimurec odvozio 380 km kako bi odao počast stradalim vatrogascima

Želeći odati počast vatrogascima poginulima 2007. godine na Kornatima, 116 biciklista krenulo je 26. kolovoza iz Zagreba na put dug 380 kilometara prema Vodicama. Među njima je bio i jedan Međimurec – Siniša Smrečki, član DVD-a Žiškovec. On je bio ponosni sudionik na sva tri dosadašnja biciklistička maratona koji nisu natjecateljskog karaktera.

Biciklistima je za maraton trebalo tri dana vožnje. Prvog dana vožena je ruta od Zagreba do Korenice, idućeg dana vozilo se do Zadra, da bi trećeg dana stigli do Vodica. Uz maratonce iz Hrvatske sudjelovali su i biciklisti iz susjedne Slovenije. Svi sudionici biciklističkog maratona su se priključili mimohodu sjećanja u kojem su uz Vodičane sudjelovali vatrogasci iz cijele Hrvatske te Njemačke, Austrije, Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Srbije.

– Nije mi bio nikakav problem odvoziti maraton. Vodila me želja da prvenstveno odam počast vatrogascima koji su stradali 2007. godine na Kornatima, ali i svim vatrogascima koji se svakodnevno bore s opasnostima, a sve s ciljem kako bi sačuvali naše živote i našu imovinu – rekao nam je Siniša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije