Udomljena djeca i ove godine na moru u Dramlju

Kad se školska zvona uskoro ponovo oglase, jedino što će mališanima preostati od ljeta bit će njihove uspomene. A one s mora posebno dugo se pamte.

Udruga udomitelja djece Međimurja, izuzetno je sretna jer je i ove godine mogla na more povesti 26-tero štićenika na kraće ljetovanje u hostelu Čakovec u Dramalj.

– To nikako ne bismo mogli sami, pa se ovime želimo zahvaliti svim gradovima i općinama Međimurja što su nam na kolegiju načelnika i gradonačelnika odlučili financijski pomoći. Naša radost je utoliko veća što smo i ovaj put mogli povesti neke koji more još nikad nisu vidjeli, rekli su iz Udruge udomitelja djece Međimurja

No, udomljenoj djeci ljetovanje je puno više od igre i kupanja, naročito za braću i sestre koja su razdvojena u nekoliko udomiteljskih obitelji pa tako mogu barem nekoliko dana biti svi zajedno. Osim zabavnog djela, djeci je na ljetovanju organizirano i puno kreativnim sadržaja. Jedan od takvih su radionice na kojima izrađuju nakit koje kasnije poklanjaju građanima na prigodnim štandovima, kao što je bilo nedavno Porcijunkulovo.

– Kako u tome uvijek imamo razumijevanje i podršku Turističke zajednice grada Čakovca, koristimo priliku da se i njima zahvalimo na humanitarnoj akciji prodaje Međimurske pogače, a svakako i svim dragim ljudima koji su bili spremni odvojiti dragovoljni prilog za tu prigodu, rekli su za kraj iz udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije