Kries početkom rujna u Čakovcu na 3FF – Festivalu alternative

Kries, po mnogima najatraktivniji predstavnici world music žanra u regiji, nastupit će u petak, 2. rujna u Splitu i to u sve popularnijem klubu Judino Drvo, a dan kasnije putuje u Čakovec gdje će se predstaviti na 3FF – Festivalu alternative. Cijena karte za koncert u Judinom Drvu je 60 kana. Karte se ne mogu kupiti ranije, ali se mogu rezervirati putem maila tata.tripasa@gmail.com na način da u mailu napišete ime, prezime te broj karata koje rezervirate. Rezervacije vrijede do 22h na dan koncerta nakon čega se poništavaju. Ulaz na Festival alternative u Čakovcu je besplatan, a uz Kries će još nastupiti i Pridjevi, Gužva u 16-ercu, Clone Age i brojni drugi.



Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Osim dva studijska albuma Kries je napravio i glazbu za cjelovečernji film ‘Konjanik’ redatelja Branka Ivande (za koju su dobili diskografsku nagradu ‘Porin 2005’ u kategoriji ‘Najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i tv’), glazbu za dvije kazališne predstave: ‘Glasi iz planina’ i ‘Potjeh’, te glazbu za promotivni film Hrvatskih autocesta.

Ove godine su poprilično koncertno aktivni te su uz brojne ljetne festivale, nastupili i na otvaranju Europskih sveučilišnih igara, a u međuvremenu su i snimili dugoočekivani novi album koji uskoro izlazi na svjetlo dana.

Članovi su Mojmir Novaković – vokal, Ivo Letunić – lijerica, Andor Végh – gajde, diple, frula, dvojnice, kaval, Krešimir Oreški – udaraljke, Erol Zejnilović – električna gitara, Konrad Lovrenčić – bas gitara, Ivan Levačić – bubnjevi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije