FOTO: Na radionicama ‘Igrajmo se zajedno’ bilo 44 mladih

Savjet mladih Općine Sveti Martin na Muri bio je organizator i domaćin kreativno-edukativnih radionica u prirodi za djecu i mladež, pod nazivom ‘Igrajmo se zajedno’. Skup je održan kod najsjevernije hrvatske točke u Žabniku, a u radu je sudjelovalo 44 mladih svetomartinske općine te gradova Mursko Središće i Čakovec koji su bili podijeljeni u tri skupine u dobi od 2,5 do 17 godina starosti.

Svi su oni crtali, izrađivali biljke i životinje iz plastelina, bojali, lovili ribe, skakali u vrećama, a obišli su Ergelu međimurskog konja te učili o biljnom i životinjskom svijetu uz rijeku Muru kao i o životu u Žabničkoj mrtvici.

Potporu održavanju ovog skupa dali su predsjednik Općinskog vijeća profesor Dražen Crnčec, općinski načelnik Franjo Makovec i njegova zamjenica Petra Novinščak, te Općina i Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije, Arka, ŠRD Čikov, NK Polet, udruge, klubovi i sponzori.

Predsjednik Općinskog vijeća profesor Dražen Crnčec na završnom druženju kazao je: – ‘Odluka o okupljanje mladih kroz ‘Savjet mladih’ pokazala se opravdanom jer se time omogućilo da postojeći entuzijazam, volju i kreativnost mladi iskažu na najbolji mogući način. Savjet mladih će i dalje imati potporu lokalne zajednice i već sada se radujem novim aktivnostima koje će, uvjeren sam, biti na korist, ali i zadovoljstvo svih, a posebice mladih’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije