FOTO Čarolija zvana Mú: Francuski akrobati izveli najveći performans u Hrvatskoj

Spektakl koji je večeras izveden u Varaždinu dugo će ostati u kolektivnom pamćenju našeg grada. Performans Mú francuske trupe Transe Express zadivio je brojne špancirere koji su se, slučajno ili namjerno, našli na Kapucinskom trgu nešto prije devet sati.

Najveći performans ikad izveden u Hrvatskoj’ – riječi su to kojima se najavljivao ovaj kompleksan performans, o čijoj masovnosti govori i potreba za domaćim statistima koji su omogućili izvedbu ove predstave.

Velik broj gledatelja uistinu je uživao u performansu, no bilo je i onih koji nisu bili potpuno zadovoljni viđenim.

– Njihov lanjski performans mnogo više mi se svidio. Ovo je daleko moćnija i veća produkcija, prava simfonija boja, akrobacija i lebdećih instalacija, ali nejasan mi je koncept. Za punu atraktivnost od kojeg bi zastao dah nedostajalo mi je ‘ono nešto’ – kazao nam je jedan pomalo razočarani gledatelj, a u publici je bilo još posjetitelja s kojima smo porazgovarali i koji su bili sličnog dojma.

Unatoč tome, bilo je i daleko više onih manje kritičnih. Stoga možemo reći da je performans Mú opravdao očekivanja i bio vrhunac drugog dana Špancirfesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije