FOTO Špancireri do dugo u noć plesali uz Sowas, Dub Fx-a i Kirila Djaikovskog

Špancirfest je doživio svoju punoljetnost, a na proslavi rođendana već prvog dana pridružili su se odlični izvođači na pozornici na Starom gradu. Tako su jučer, 19. kolovoza, na najvećoj festivalskoj pozornici nastupili Sowas, Dub Fx i Kiril Djaikovski.

Prvi su isprobali pozornicu Sowas, mladi i perspektivni bend iz Varaždina, koji okuplja neka od najboljih glazbenih imena u gradu, a svojim su nastupom bend je u potpunosti opravdao ukazanu mu čast. Iako su nastupili prvi, nije nedostajalo interesa za njihovu glazbu, pa su tako brojni okupljeni mogli čuti pjesme koje Sowas čuvaju za svoj album prvijenac. Izveli su i svoju pjesmu ‘Hypnotized‘, koja je naišla na najveći pljesak publike.

Nakon njih, nastupio je australski glazbenik Dub Fx, kojemu je ovo bio prvi nastup u Hrvatskoj, a tom je prilikom sve okupljene poveo na putovanje kroz svoj opus. Izveo je neke od svojih najvećih hitova poput ‘Future‘, ‘Love me or not‘ i ‘Love someone‘, a svoj nastup je ‘začinio’ i pjesmom ‘So are you‘, koja će se naći na njegovom novom albumu ‘Thinking clear‘ koji bi trebao izaći kroz tjedan dana. Samo zbog ovog koncerta brojni su ‘potegnuli’ iz drugih gradova Hrvatske do Varaždina.

U ponoć je došlo vrijeme da na pozornicu stane Makedonac i Varaždincima poznat DJ Kiril Djaikovski, kojemu je ovo bio treći nastup na Špancirfestu, a svaki put je nastupao upravo prvog dana. Ništa drugačije nije bilo ni ovog puta, kada je izveo nešto drugačiji set od onih na koje smo svi navikli, ali i dalje atraktivan, plesan i nadasve ‘živ’. Njemu su u održavanju odlične atmosfere pomogli MC Wasp i prekrasna TK Wonder, koji su svojim vokalnim sposobnostima rasplesali sve prisutne.

Varaždinci su tako dobili idealnu priliku za proslaviti 18. rođendan Špancirfesta, i to na pravi način – obiljem odlične atmosfere, pozitivnih emocija i plesom. No, ovime ne prestaje kocertna sezona na glavnoj pozornici Špancirfesta, jer čeka nas još obilje odličnih koncerata, koji će trajati sve do 28. kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije