Proslava u Schönstattskom svetištu u Maloj Subotici

Dan hodočasničke Gospe i 7. obljetnica posvete prvog hrvatskog svetišta bit će proslavljeni u subotu 20. kolovoza u Schönstattskom svetištu u Maloj Subotici. Misno slavlje na otvorenom u svetištu Majke Triput Divne predvodit će mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, u zajedništvu s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom i 30-tak svećenika, suradnika Hrvatske schönstattske obitelji.

Misi u 11 sati prethodi pretprogram od 10 sati, a nakon objeda nastavlja se od 14 sati program, u kojem će biti i obred krunjenja Majke Triput Divne i blagoslov slika hodočasničke Gospe koje iz svih krajeva Hrvatske donose njezini štovatelji. Trodnevnicu od 17. kolovoza s duhovnim programom od 17 sati predvodi p. Christoph Horn, duhovni asistent HŠO.

S petka na subotu od 19. u 20 sati do 20. kolovoza u 7 sati priređuje se cjelonoćno bdjenje pred Presvetim.

Ova središnja godišnja proslava u Schönstatskom svetištu obuhvaća u nedjelju 21. kolovoza misu u svetištu u 9 sati te molitveno-glazbeno slavlje u župnoj crkvi od 19 sati, te misu u svetištu 22. kolovoza u 18 sati na sam blagdan BDM Kraljice, javljaju iz Varaždinske biskupije.

Više saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije