FOTO: Proslava 50. rođendana – Abrahamovo u Goričanu

U nedjelju, 14. kolovoza 2016. godine u Goričanu održana je 34. tradicionalna proslava Abrahamova. Ove je godine svoj zajednički pedeseti rođendan proslavila generacija rođena 1966. godine. Običaj proslave pedesetogodišnjaka utemeljen je u Goričanu 1982. godine kada je generacija rođena 1932. godine prvi put javno proslavila i zajednički obilježila pedeseti rođendan.

Ovogodišnji pedesetogodišnjaci, njih sedamdeset i pet, u školske klupe sjeli su 1973. godine. Njihovi razrednici bili su Vladimir Balaško, Đuro Meštrić, Emilija Kolac, Branka Hranjec i Stjepan Vadlja.

Okupljanje generacije bilo je kod domaćina Mladena Pongraca, nakon čijeg se pozdravnog govora, generaciji obratila Suzana Košak. U govoru je spomenula sve glavne događaje i uspomene kroz školovanje i život.

Povorka se kretala ulicama Goričana uz pratnju Limene glazbe Goričan. Njihove koračnice izmamile su mještane na ulicu koji su gledali povorku slavljenika. Tijekom povorke, slavljenici su imali dvije stanke, jednu u Murskoj ulici kod Tomislava Gudlina, a drugu kod Doma kulture.

Prije mise zahvalnice, na groblju kod križa položen je vijenac i zapaljene su svijeće u spomen prerano preminulih prijatelja iz generacije – Božicu Vinko-Ivanović, Darka Purića, Josipa Harandija i Zvonimira Hranjeca. Sveta misa održana je u župnoj crkvi Sv. Leonarda koju je vodio župnik Petar Majstorović.

U propovijedi je pozdravio sve prisutne te naglasio da je lijepo da se zahvalnost daje i u crkvi, jer se tu zahvaljuje Bogu na svim darovima života. Rođendanski valcer na otvorenom zaplesali su slavljenici sa svojim partnerima kod Doma kulture te nakon toga nastavili proslavu zajedničkog rođendana do ranih jutarnjih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije