Traže dom: Sestre Ptičica i Lina Lu život su provele u kavezu

‘Sto ljeta azila’ kampanja udomljavanja seniora koju je pokrenulo Sklonište Prijatelji iz Čakovca se nastavlja ovaj tjedan sa predstavljanjem Ptičice i Line Lu dvije nerazdvojne sestre senoirke.

Cilj kampanje “Sto ljeta azila” je skinuti stigmu sa starijih pasa i potaknuti na njihovo udomljavanje jer i seniori su štenci, samo malo stariji. Sklonište Prijatelji već 15 godina zbrinjava napuštene životinje Međimurske županije i od svojeg je osnutka no kill sklonište što znači da svi psi koji u Skloništu završe u njemu ostaju do udomljenja ili do svoje prirodne smrti.

Obizrom da u Skloništu Prijatelji nema uspavljivanja zdravih životinja, a da je broj izbačenih i napuštenih životinja ponekad veći od broja udomitelja u datom trenutku poneki psi provedu gotovo cijeli svoj život u Skloništu. Hrana, krov nad glavom i veterinarska skrb su za sve stanovnike Skloništa osigurani, ali ono što štićenici Skloništa najviše žele je samo njihov dom i njihovi ljudi.

Ptičica i Lina Lu sestre su koje su u Skloništu odrasle i sav svoj život provode u kavezu. Jest da je kavez malo veći i pruža sigurnost koju na ulici ne bi imale i da su njih dvije zahvalne na tome i dalje se nadaju da će dobiti svoj dom.

Iskreno njih dvije bi najviše željele dobiti svoj dom zajedno jer su kao prave sestre izrazito povezane, a karakteri im se savršeno poklapaju. Ptičica je vesela, zaigrana i znatiželjna dok je Lina Lu mirnija, opreznija i povučenija. U kombinaciji su savršene i čekaju baš tebe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije