FOTO: HGSS Čakovec i Koprivnica održali vježbu na divljim vodama

U nedjelju, 14. kolovoza temeljem planiranih redovnih aktivnosti HGSS Stanice Čakovec održana je stanična vježba spašavanja na divljim vodama i spašavanja iz područja pogođenih poplavama u suradnji s HGSS Stanicom Koprivnica.

Vježba je održana na umjetnoj stazi sabirnog kanala kod hidrocentrale Donja Dubrava. Uz ponavljanje teoretskog djela komunikacije, hidrografije i upoznavanje sa opremom za spašavanje na vodi kao uvodni dio vježbe, odrađeni je čitav niz praktičnih vježbi u vodi.

Između ostalog, bacanje vurska, plivanje u divljoj vodi, izvlačenje utopljenika pomoću vursaka, brzi plivač, otpuštanje QR u toku, veslanje sup-a, suk-a i čamca.

Na kraju je odrađeno nekoliko vježbi sa scenarijem:

– spašavanje osobe iz role: Unesrećeni je spašen pomoću čamca sa četiri navezane točke sa kojima su upravljali tri spašavatelja sa svake strane obale i jedan koordinator u čamcu.

– spašavanje osobe sa cjedila: Unesrećeni je spašen pomoću Y tehnike spašavanja. Vježbu su izveli dva spašavatelja sa svake strane obale i jedan navezan, koji je prošao do unesrećenog.

– spašavanje grupe osoba koje su zapele zbog naglog vodenog vala na lijevoj strani obale: Unesrećeni su evakuirani pomoću tirolske prečnice i navezanog plovila.

Sve vježbe i scenariji su uspješno izvedeni od strane svih polaznika, javljaju iz čakovečkog HGSS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije