FOTO: Tisuću ljudi na koncertu Magazina u Murskom Središću

Petak je bio drugi dan tradicionalne manifestacije ‘Ljeto uz Muru 2016’ koju organizira Grad Mursko Središće i gradska Turistička zajednica. Program se sastojao od dva događaja, nogometne utakmice između Gornjeg i Donjeg kraja koja se odigrala na ribnjaku Zalešće i koncerta grupe Magazin.

Oformljena prije 36 godina u Splitu grupa je postala ikona hrvatskog popa predvođena hit maherom Tončijem Huljićem. Kroz grupu je prošlo nekoliko pjevačica, spomenimo Ljiljanu Nikolovsku i prvu Thompsonovu suprugu Danijelu Martinović, a vrhunac Magazina bio je nastup na Eurosongu 1995. godine s pjesmom Nostalgija. Danas im je zaštitno lice pjevačica Andrea Šušnjara, a djelatnost nastupi na raznim feštama diljem Lijepe naše.

Kroz četiri desetljeća djelovanja Magazin je stekao mnogobrojnu i šaroliku publiku koja nije generacijski isključiva nego danas u njihovim pjesmama uživaju oni najmlađi, ali i njihove mame, tate, bake i djedovi. To se najbolje vidjelo jučer u Murskom Središću kada se raspon publike kretao i u razmjerima od 60 godina, no bez obzira na to, svi su zajedno uživali, pjevali i plesali, bolje reći cupkali na mjestu jer prostora za neke akrobacije nije bilo, javlja Muralist.

Prema procjeni gradonačelnika Dražena Srpaka u šator se naguralo više od tisuću ljudi. Magazin je počeo svirati u 21 sat, hitovi su se redali jedan za drugim, a posljednji su odsvirali oko 23 sata. No tu nije bio kraj jer je na scenu izašao Vulkan bend koji je prašio do jutarnjih sati na zadovoljstvo publike.

Program Ljeta uz Muru koje nastavlja se u subotu izložbom Olditmer kluba Međimurje, Sajmom domaćih proizvoda, Murskom alkom i vožnjom motorima u organizaciji moto kluba Miners te akrobacijama na motoru u izvedbi Dejana Špoljara. A na večer slijedi velika rock poslastica. U 21 sat koncert će održati legendarna međimurska i hrvatska rock grupa Kula i Joe And The Rhythm Boysi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije