U Goričanu svečano za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U Goričanu je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća svečano obilježena 21. godišnjica akcije ‘Oluja’. Općinski načelnik Mario Moharić i sudionik akcije Bljesak, umirovljeni branitelj Mladen Magdalenić, obratili su se prigodnim riječima mnoštvu okupljenih mještana, prisjećajući se ratnih godina i ratnih operacija kojima je stvorena neovisna i slobodna Republika Hrvatska.

Mario Moharić je istaknuo da je postavljanje hrvatske trobojnice na kninsku tvrđavu 5. kolovoza 1995. godine, jedan od najvažnijih dana u cijeloj hrvatskoj povijesti, a da je u toj akciji sudjelovalo i dosta naših Gorčencov te je svima njima zahvalio na doprinosu u stvaranju neovisne i slobodne Hrvatske.

U Domovinskom ratu poginulo je 14 tisuća branitelja, a u akciji Oluja 200 branitelja, te je ovaj praznik prilika da se još jednom s tugom, ali i ponosom prisjetimo svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje današnje Hrvatske te je svima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Mladen Magdalenić, predsjednik udruge branitelja, aktivni i profesionalni učesnik Domovinskog rata, detaljno je upoznao i podsjetio sve nazočne na tijek operacije Oluja te ih na kraju pozvao na roštilj koji su pripremili branitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije