Blagoslovljen novi barjak svetomartinskih branitelja Domovinskog rata

>> Blagoslovljen novi barjak svetomartinskih branitelja Domovinskog rata

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, najveći hrvatski blagdan novije povijesti, danas je vrlo svečano obilježen u Svetom Martinu na Muru, a svečanost je započela Svetom misom za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje koju je služio domaći župnik velečasni Ivan Herceg.

Pod Svetom misom župnik je blagoslovio zastavu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Sveti Martin na Muri, a misno slavlje završeno je hrvatskom himnom ‘Lijepa naša Domovino’. Potom je kod Spomen obilježja položen vijenac, te su zapaljene svijeće za sve one koji si svoje živote dali za slobodu nezavisne i moderne hrvatske domovine.

Za sve njih izmoljen je ‘Oče naš’, potom je Župni pjevački zbor otpjevao je pjesmu ‘Bože čuvaj Hrvatsku’, a svojim pjevanjem uljepšao je i misno slavlje.

Svetoj misi nazočili su i svetomartinski hrvatski branitelji predvođeni svojim predsjednikom Željkom Fajfarom, općinski čelnici profesor Dražen Crnčec, Franjo Makovec, profesorica Petra Novinščak i načelnik Policijske postaje Mursko Središće magistar Miljenko Vrbanec te članovi Općinskog vijeća kao i mnoštvo vjernika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije