Dođite na Dan otvorenih vrata udruge Biovrt – u skladu s prirodom

Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja, udruga ‘Biovrt – u skladu s prirodom organizira Dan otvorenih vrata u subotu, 27. kolovoza 2016. uz predavanja i obilazak u biovrtu udruge koji se nalazi u Novom Selu Rok (7 km od Čakovca).

Imat ćete prilike čuti zanimljivo predavanje, obići biovrt uz terensko predavanje koji se sastoji od povrtnjaka, polja i šumskog vrta, te čuti mnoštvo korisnih savjeta i ideja koji će vas motivirati i inspirirati.

Raspored:

9:30 – 10:00 Prijem gostiju, predavačica i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor
10:00 – 10:55 Predavanje: “Sjeme kao zalog naše budućnosti – zašto čuvati sjeme iz svog vrta”
11:00 – 12.00 Obilazak Biovrta, šumskog vrta i voćnjaka, terensko predavanje
12:00 – 13:00 Domjenak, neformalno druženje
13.00 – 13.30 Ponuda viškova sjemena i sadnica iz Biovrta
14.00 Završetak dana otvorenih vrata i odlazak gostiju.

Sudjelovanje na danu otvorenih vrata je besplatno, broj posjetitelja je ograničen, a prijave su obvezne. Prijave zaprimamo do 23. kolovoza 2016. isključivo putem on-line obrasca dostupnog klikom ovdje. Nakon prijave dobit ćete točne smjernice kako doći do vrta. U slučaju većeg broja prijava od kapaciteta, prednost će imati prijave koje prve pristignu.

Najava radionice “Nastanak, skupljanje i čuvanje sjemenja”

U popodnevnim satima isti dan 27. kolovoza od 14.30 – 17.30 sati organiziraju radionicu koju vodi Silvija Kolar Fodor – “Nastanak, skupljanje i čuvanje sjemenja”. Broj sudionika/ca je ograničen pa rezervirajte svoje mjesto na vrijeme. Više na www.biovrt.com.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

U sklopu Udruge djeluje internet stranica www.biovrt.comna kojoj se konstantno objavljuju novi edukativni članci iz tematike uzgoja cvijeća, povrća, voća, životinjskog svijeta u vrtu te raznih savjeta iz biovrtlarstva. – Dobro nam došli dragi gosti, vrtlari i svi koji ćete tek postati vrtlarima/icama – poručuje predsjednica udruge Silvija Kolar-Fodor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije