Španjolska kultura u Čakovcu – Ana Fernandez atrakcija u gradu

Manifestacija Porcijunkulovo dobila je još jednu neobičnost. Naime, mlada i prekrasna španjolka Ana Fernandez prošetala je gradom u tradicionalnoj španjolskoj haljini Flamenco.

Ovakve haljine se nose na tradicionalnim proštenjima u Španjolskoj uz pratnju glazbe Flamenco. Ana, naravno zna i plesati na ovakvu vrstu muzike koju je naučila u sklopu španjolskih običaja.

Ana Fernandez rođena u Španjolskoj u Huercal-Overi, otac joj je Španjolac tako da ima hrvatsko-španjolske korijene. Haljina je šivana po mjeri u Španjolskoj, a na samu ideju je došla Anina mama Melita, podrijetlom iz Čakovca koja želi da se međimurski kraj upozna s tradicijom i kulturom Španjoske u kojoj je živjela skoro 15 godina.

Ana s majkom ponovno živi u Čakovcu od svoje sedme godine, a prošlu godinu je u Španjolskoj u svojem rodnom mjestu osvojila prvo mjesto za najljepšu haljinu.

Također, u sklopu haljine je i tradicionalna frizura koja se sastoji od ‘peinete’ i ruže prožeta pletenicom i punđom. Da modna kombinacija bila potpuna, Anu krase i plave viseće naušnice te nezaobilazna lepeza u ruci, koja joj dobro dođe po ovim ljetnim vrućinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije