Dolazi kiša, a s njom i desetak stupnjeva niže temperature

Cijelu subotu nad Hrvatskom će prevladavati sunčano i uglavnom vedro vrijeme. Vjetar je većinom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu kretat će se od 29 do 32, a na obali i otocima narast će i do do 34 stupnja Celzija.

Većinom sunčano, vruće i sparno bit će i u nedjelju. No uz dnevni razvoj oblaka poslijepodne su u unutrašnjosti mogući i rijetki pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom na sjeverozapadu. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 20 i 25, u gorju nešto niža, a najviša dnevna temperatura narast će i do 35 stupnjeva Celzija.

Promjena vremena dolazi početkom sljedećeg tjedna, kad se uz pogoršanje s kišom očekuje i pad temperature za čak desetak stupnjeva.

(Izvor:DHMZ)

Tako bi prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak kiša trebala padati u međimurskom kraju uz maksimalnu dvenu temperaturu 24 stupnja Celzija. Mjestimična kiša s temperaturama koje neće prelaziti 26 stupnjeva zadržat će se do srijede, a u četvrtak se opet vraćaju sunčano vrijeme i visoke temperature, primjerene vrhuncu ljeta.

Pogoršanje vremena očekuje se i na sjevernom Jadranu, ali temperature se neće bitno mijenjati. Na jugu zemlje vrijeme će i dalje biti stabilno, s puno sunčanog vremena i temperaturama oko 30 stupnjeva Celzija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije