Započinju ‘Dani turizma Općine Sveti Martin na Muri’

Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri izradila je konačan program ovogodišnji ‘Dana turizma Općine Sveti Martin na Muri’, uz ‘Martinje’ svoj najveći kulturni, gastronomski, zabavni i sportski događaj.

Prva priredba na rasporedu je već ove subote kada u 20 sati kod ‘Mlinarske kuće’ uz Muru kod Žabnika započinje MURAKON, 3. međunarodni festival suvremene poezije. Udruga voćara, vinogradara i povrćara predvođena Mladenom Dobranićem 6. kolovoza priređuje tradicionalni ‘Pohod po vinogradima i kletima’ i poziva sve drage ljude da sudjeluju na ovom događaju koji od 15 sati započinje u Gradiščaku na imanju Tomislava Tomšića.

U sve dane, poglavito vikendima biti će niz zanimljivih događanja, a središnja proslava ‘Dana turizma 2016.’ biti će u nedjelju 14. kolovoza.

U 10 sati kod Župnog dvora biti će služena Sveta misa na otvorenom, koju će predslaviti velečasni Ivica Reparinac župnik u Missisaugau u Kanadi i prijatelj domaćeg župnika velečasnog Ivana Herecega.

U 14,30 sati započinje tradicionalna ‘Povorka starih običaja i zanata’ priredba koja ima dugu i bogatu povijest na čijim temeljima su zapravo nastali ‘Dani turizma’ i svekoliki turistički uzlet prema mnogim domaćim i stranim priznanjima. Kroz program će voditi domaća zvijezda Eržika Kočila i svuda gdje su jelo i pilo nazočan Davor Dretar Drele.

I slijedećeg dana na blagdan Velike Gospe program će biti raznovrstan i bogat u znaku župnog proštenja te kadetskog nogometnog turnira. Svetomartinski, Dani turizma 2016.’ završavaju 27. i 28. kolovoza teniskim natjecanjima u Toplicama Sveti Martin.

Turistički i društveni djelatnici Općine i Turističke zajednice, udruge, klubovi, ugostitelji, župnik, vlasnici OPG-a kao i svi žitelji općine i župe pozivaju sve ljude dobre volje da tih dana pohode svetomartinski kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije