Opijanje maloljetnika sve veći problem u Međimurju

Međimurska policija bila je u akciji zbog sve češćeg noćnog divljanja i opijanja maloljetnika. U mraku u parkovima i zabačenim dijelovima grada – deseci maloljetnika uhvaćeni su u opijanju. Neki nisu imali osobne dokumente, odbijali su identifikaciju. Većina je surađivala.

Centar je stupio u kontakt s nemarnim roditeljima koji su platili kaznu. Problem je što su mnogi već uhvaćeni u opijanju. Nakon dva upozorenja se određuje kazna od 500 kuna, ali ako se osoba odazove na predavanje o štetnosti alkohola, briše mu se kazna, objasnili su u policiji.

No sustav očito nema rješenje za opijanje mladih. Roditeljski nemar se ne sankcionira i sve ostaje na legitimiranju ili prijavi, kažu stručnjaci za HRT.

A podaci su alarmantni – svaki treći osnovnoškolac eksperimentira s alkoholom, što povećava opasnost od razvoja ovisnosti. Nisu rijetka ni vrijeđanja te pokušaji napada na policijske službenike i redare, pogotovo u većim gradovima.

Policija provodi preventivne, ali i represivne akcije – no opijanje mladih očito se i dalje u društvu prihvaća kao – dio odrastanja. HRT-ovu reportažu iz Čakovca pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije