FOTO: Mucastima i Vrednim rokama, Frkanovski tajerček

Od 22. do 24. srpnja u Frkanovcu su u orgnizaciji Udruge Frkanovčani održani Dani Frkanovca, gastronomska, kulturna, edukativna i zabavna priredba koja je okupila lijepi broj sudionika, posjetitelja i gostiju. Prvi dan bio je u znaku nastupanja kulturno-umjetničkih društava i udruga te druženja svih sudionika.

Drugog dana održana je likovna kolonija, a najraskošnija je bila subota kada je održano natjecanje u spremanju Frkanovskog tajerčeka gdje je dvadesetak ekipa pripremilo i poslužilo tradicionalna i nova jela ovoga kraja. Poseban žiri najboljom ekipom proglasio je Mucaste koju su činili članovi Foto kluba Čakovec i prijatelji, dok je pučanstvo prvo mjesto dodijelilo Udruzi Vredne roke Dragoslavca.

Frkanovski sejem je okupio domaće proizvođače voća, povrća, rakija, slastica i drugih dobrota stvorenih tradicionalnim načinom. Upriličena je vožnja kočijom, tombola i susret raseljenih Frkanovčana, sve uz glazbeni nastup Music Brigea.

Posljednjeg dana u nedjelju prikazan je starinski način vršidbe (mašinara) ručna izrada cigle te održana potraga za blagom. Priredbu je došao vidjeti i Anđelko Nagrajsalović načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu, koji je pohvalio dobru organizaciju i održavanje Dana Frkanovca, čemu je najviše pridonio Željko Medved sa svojom obitelji i članstvom udruge Frkanovčani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije