Budi prijatelji, kupi ciglu i pomogni Skloništu za životinje u Čakovcu

Sklonište Prijatelji Čakovec pokrenulo je akciju ‘Budi prijatelji, kupi ciglu’ s kojom planiraju prikupiti sredstva za pretvaranje oronule građevine u smještaj za štence prije zime. Sudjelovanje u akciji vrlo je jednostavno, svatko tko se osjeća kao prijatelj koji želi kupiti ciglu isto može napraviti uplatom 20 kuna za jednu ciglu, a može ih se kupiti i više, na račun ZEU “Prijatelji životinja i prirode”, IBAN HR4223400091510765743 s naznakom za ciglu.

– Jasno nam je da je sada vrijeme ljeta, vrućina, godišnjih odmora i mora, ali mi moramo već sada razmišljati o zimi i pripremiti smještaj za štence kojima u zimi prijeti opasnost od smrzavanja – objašnjavaju iz Skloništa.

Takozvana ‘crvena kuća’ jedna je od oronulih građevina koje se nalaze na zemljištu koje je na korištenje Skloništu, no uz radove na krovištu, nova vrata i prozore te manje građevinske zahvate u samoj građevini do zime bi mogla postati upravo ono što Skloništu treba, topla funkcionalna kuća za najmanje.

– Prokrčili smo i rasčistili put do kuće, nešto sitno farbe imamo no za sve potrebne zahvate sami financija nemamo obizrom na vrtoglave troškove brige o preko 400 pasa. Akcija ‘Budi prijatelj, kupi ciglu’ pokrenuta je s ciljem prikupljanja sredstava za obnavljanje ‘crvene kuće’ i iskreno se nadamo da će naši sugrađani biti prijatelji i kupiti poneku ciglu za nas makar i s ljetovanja – dodaju iz Skloništa.

Sklonište Prijatelji neprofitno je no kill sklonište koje zbrinjava pse iz cijele Međimurske županije, a vodi ga Zaštitarsko ekološka udruga ‘Prijatelji životinja i prirode’. Osim financijske pomoći Skloništu Prijatelji je potrebna i volonterska pomoć u uređenju okoliša Skloništa i sitnim građevinskim radovima koji su neizbježni tijekom ljetnih mjeseci.

– Volonteri su nam uvijek potrebni, iako možda ne na onaj način na koji svi misle. Naši radnici u Skloništu svakodnevno hrane pse, brinu o vodi i čiste dvorišta jer su psi već naviknuti na njih, a i oni poznaju pse pa je cijeli proces puno brži. Košnja trave, pomoć pri rušenju ili gradnji, farbanje ograde i slične sitnice ono su gdje nam volonteri najviše mogu pomoći. Za većinu poslova nije potrebno prethodno znanje već samo dobra volja i odjeća za rad – poručuju iz Skloništa.

Bilo da se odlučite na kupnju cigle, bilo da se odlučite na volontiranje nadamo se da ćete barem dio svog vremena ovog ljeta posvetiti napuštenim psima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije