Anino proštenje u Hlapičini uz promociju knjige i Ivanečke Vitezove

Župa Sveti Martin na Muri pripremila je iznimno bogat program proslave blagdana Svete Ane, zaštitnice filijalne crkve u Hlapičini. Program započinje u četvrtak, 21. srpnja Svetom misom u 19 sati u crkvi u Hlapičini nakon koje je klanjanje.

Idućeg dana u petak, 22. srpnja u istoj crkvi Sveta misa započinje u 18 sati, a po njezinom završetku slijedi predstavljanje knjige, 750 godina Novih Dvora i Hlapičine’ autorice Blaženke Filipan-Žignić.

Na istom mjestu u subotu, 23. srpnja Sveta misa je u 20,30 sati, a poslije mise je procesija sa svijećama po ulicama Hlapičine. Središnji događaj je u nedjelju, 24. srpnja kada nedjeljna proštenjarska Sveta misa započinje u 11 sati, a predvodi je monsinjor Ivan Milovan, porečko-pulski biskup u miru.

Po njezinom završetku obilježiti će se 750. obljetnica Viteškog Reda Ivanovaca u Hlapičini uz prigodni program i sudjelovanje Udruge ‘Ivanečki Vitezovi’ iz Ivanca.

Župnik velečasni Ivan Herceg sve nas poziva da tih dana budemo u Hlapičini na proslavi blagdana Svete Ane i obljetnice Ivanovaca, a svoj doprinos ovom bogatom i raznovrsnom programu dati će i Grad Mursko Središće u čijem je sastavu naselje Hlapičina, koja pak crkveno pripada Župi Sveti Martin na Muri.

Svoj doprinos ovim događanjima daju Grad Mursko Središće i gradonačelnik Dražen Srpak, poglavito u dijelu predstavljanje monografije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije