Međimurke, Martina i Dalija, sto posto riješile test iz njemačkog

Iako će se službeni rezultati riješenosti testova na državnoj maturi znati u petak, kad prođe žalbeni rok, već sad je poznato da stopostotno rješenje na višoj A razini ima barem četrdesetak maturanata.

Prema dostupnim informacijama portala Vecernji.hr, najviše stopostotnih rješenja testova jest u matematici, a najviše učenika sa stopostotnim rješenjima ima, već tradicionalno, zagrebačka Peta gimnazija. Osam njihovih učenika sto posto je riješilo matematiku, tri fiziku, a učenik Nikola Jalšenjak sto posto je riješio matematiku i fiziku.

Martina Halić

– Bio sam malo iznenađen da imam dvaput sto posto riješena testa jer nije lako ne napraviti nijednu grešku. Sretan sam i zadovoljan – kaže nam Nikola, koji se za državnu maturu pripremao cijele godine, ali intenzivno tek pred testove. Želi studirati matematiku na zagrebačkom PMF-u ili FER-u.

Učenici sa sto posto riješenim testovima dolaze i iz drugih gimnazija i krajeva Hrvatske pa tako i iz Međimurja. Iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog dvije učenice, Martina Halić i Dalija Korpić, sto posto su riješile test iz njemačkog.

Darija Korpić

– Studirat ću povijest i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu – kaže Dalija, zadovoljna rezultatom. Također na Filozofskom, ali njemački jezik želi studirati Martina Halić. – Nadam se da ću upasti, a alternativa je njemački na drugim fakultetima – objašnjava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije