Suradnja Međimurskog veleučilišta i FERITOS-a

U petak, 8. srpnja 2016. Međimursko veleučilište u Čakovcu posjetio je dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka, prof. dr. sc. Drago Žagar. Posjet je organiziran sa svrhom potpisivanja Sporazuma o suradnji MEV-a i FERITOS-a.

Suradnja ustanova odvijat će se razmjenom stručnih iskustava, nastavnog osoblja, stručnih kadrova, suradnika i studenata u cilju prijenosa i nadogradnje znanja i vještina, zajedničkim sudjelovanjem stručnjaka obje ustanove na rješavanju problema iz prakse (izrada tehničkih izvješća, ekspertiza, elaborata, studija, poboljšanja tehnoloških procesa i kakvoće proizvoda, itd.).

Također, unaprjeđenje nastavnih planova i programa stručnih studija oba visoka učilišta, organizacija zajedničkih znanstvenih i stručnih skupova/seminara te publiciranje radova s tih skupova, kao i razmjena informacija, međusobna pomoć u osnivanju laboratorija, nabavi opreme, uređaja i sklopova te razmjena knjiga, časopisa, diplomskih i završnih radova.

U smislu stručne izobrazbe studenata, MEV i FERITOS nastojat će osigurati jedan puta godišnje stručne posjete studenata i nastavnika tvrtkama na području Međimurske i Osječko-baranjske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije