Doček članova žirija organizacije ‘Communities in Bloom’ u DV ‘Ribica’

>> Doček članova žirija organizacije “Communities in Bloom” u DV “Ribica”

U ponedjeljak, 4. srpnja 2016. godine, dječji vrtić ‘Ribica’ iz Žabnika bio je predstavnik općine Sveti Martin na Muri te svečano dočekao članove međunarodne organizacije ‘Communities in Bloom’.

Općina Sveti Martin na Muri je hrvatski kandidat za Međunarodni zlatni cvijet 2016. godine, a članovi komisije u općini su boravili od 3. do 5. srpnja 2016.

Uz međunarodne suce, Evelyn Alemanni iz SAD-a i Gaetan Deschenes iz Kanade, vrtić je posjetio predsjednik Hrvatske asocijacije za cvijeće i krajobraz Vojko Pleština iz Splita i članica Vijeća manifestacije dr. Lucija Čikeš, također iz Splita.

Vrtić su posjetili i domaćini, načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, zamjenica načelnika profesorica Petra Novinščak, predsjednik Općinskog Vijeća profesor Dražen Crnčec, tajnica načelnika Vlatka Županec te asistentica u Turističkom uredu Klaudija Srša.

Dječji vrtić ‘Ribica’ je od članova međunarodne komisije primio puno pohvala i lijepih riječi za rad, organizaciju rada i sam vrtić kao predškolsku ustanovu. Razgledali su unutrašnjost vrtića, koji je prostran i prozračan, igraonice u kojima djeca borave, kao i sportsku igraonicu za svakodnevnu tjelovježbu.

Članovi komisije prošetali su se velikim, ozelenjenim dječjim igralištem, a posebno su bili oduševljeni vrtom i voćnjakom, što dokazuje važnost konzumiranja svježeg, domaćeg voća i povrća kod djece. ‘Ribice’ su za goste pripremile kratki program te su plesali i pjevali pjesme na hrvatskom i engleskom jeziku, što je razveselilo i oduševilo sve prisutne. Mališani su im također pripremili prigodne poklone koje su ponijeli sa sobom.

Druženje je završilo uz degustaciju domaćih kolača i domaće pripremljenih napitaka. Želju za ponovnim susretom izrazio je jedan od članova komisije Gaetan Deschenes iz Kanade, što bi svima bilo veoma drago.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije