FOTO: Svi na becikline u Gornjem Mihaljevcu!

>> FOTO: Svi na becikline u Gornjem Mihaljevcu!

U sklopu kulturno-zabavne manifestacije ‘Dani lipe’ koja se održava Gornjem Mihaljevcu, u subotu, 2. srpnja 2016. održana je biciklijada pod nazivom ‘Svi na becikline!’. Obzirom da je biciklijada po prvi puta održana na području općine, odaziv je bio iznenađujuće velik. Bicikliralo je staro i mlado, a usput im se pridružilo još nekoliko biciklista.

Uz nužna pojašnjenja, signal za start ispred Doma kulture u Gornjem Mihaljevcu dao je Robert Kos, član organizacijskog odbora.

Trasa je od Gornjeg Mihaljevca vodila prema Gornjoj Dubravi kroz ovježavajući šumarak, te je pored “Štefove kleti” vodila kroz šumu “Zelina”preko Badličana do odmorišta kod kapelice u Preseki. Na odmorištu su domaćini, članovi mjesnih odbora Prhovec, Badličan i Preseka organizirali doček i okrijepu biciklista. Sve prisutne zabavljao je bend KUU “Lipa” iz Gornjeg Mihaljevca.

Na odmorištu je bila i prilika popraviti uočene sitne neispravnosti na biciklima tijekom vožnje. Mnogi biciklisti, iako uglavnom stavnovnici te općine po prvi su puta u životu prošli tim putem. Upravo je upoznavanje svog kraja i bio jedan od razloga održavanja biciklijade.

Nakod polusatnog odmora karavana biciklista je krenula preko Prhovca, Gornje Dubrave, Vukanovca prema cilju u Parku Maldosti u Gornjem Mihaljevcu, gdje ih je dočekala okrijepa s roštilja, osvježavajuća pića i neizostavni “Lipa band”.

Nikavih ekscesa nije bilo tijekom puta, a prometno osiguranje je i samu organizaciju preuzela Općina Gornji Mihaljevec. Posebna draž biciklijade su stečena nova poznastva i prijateljstva, a uz zvuke putnice biciklistiti su se pozdravili: “I za iduće Dane lipe, svi na becikline!”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije