Čakovečka subotnja špica – MURID-ova igraonica na ‘tepihu u gradu’

>> Čakovečka subotnja špica – MURID-ova igraonica na “tepihu u gradu”

Ovo vruće subotnje prijepodne obilježila je MURID-ova igraonica u centru grada. ‘Zeleni tepih’ prepun raznih igračaka poput slikovnica, autića, didaktičkih igračaka, perlica, balona, flomastera i kreda privukao je pažnju roditelja i djece.

Na važnost učenja kroz igru ukazala je Maja Baksa, članica Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu. MURID pruža podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima kroz prevenciju, savjetovanje, dijagnostiku i rehabilitaciju, kao i edukaciju i senzibilizaciju okoline i javnosti na specifične potrebe djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području sjeverozapadne Hrvatske.

– Mi se bavimo djecom kojoj dajemo rehabilitacijsku, psihološku, socijalizacijsku podršku za neki optimalni razvoj djeteta u slučaju teškoća, te smo ovdje da pružimo podršku, rekla je Maja Baksa, članica udruge MURID.

U sklopu svih aktivnosti danas je organiziran ‘tepih u gradu’, igraonica na otvorenom kako bi se prikazala važnost igre i učenja kroz igru kod razvoja djece.

– Prema zadnjim informacijama, više od 200 djece u Međimurskoj županiji imaju neki oblik razvojih teškoća, ali mi smo specifična udruga jer se ne bavimo samo djecom koja već imaju određenu dijagnozu, nego smo ovdje ako postoji i najmanja sumnja u optimalni razvoj djeteta, rekla je Maja Baksa.

Patrik (na fotografiji iznad) je svoju zanimaciju pronašao igranjem s autićima, te je rekao kako mu se radionica jako sviđa. Ostala djeca također su uživala u učenju kroz igru, posebno u crtanju i slaganju perlica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije