FOTO: KUD Goričan i gosti privukli veliki broj gostiju

U subotu, 25. lipnja 2016. godine ispred Doma kulture Goričan održana je svečana priredba u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Goričan.

Mimohod izvođača, gostiju i prisutnih mještana počeo je u 16:30 sati ispred igrališta NK Trnava u Goričanu te se uz glasne zvukove limenih instrumenata Puhačkog orkestra Goričan nastavio do Doma kulture gdje se održala priredba. Šator pun mještana i gostiju pokazao je važnost koju Goričanci pridaju svojoj tradiciji, kulturi te radu i djelovanju svog KUD-a koji te vrijednosti promovira diljem Međimurja, pa i šire.

Svečanosti su, uz brojne goste, prisustvovali i mnogi uzvanici. Priredbu je otvorio, zaželio dobrodošlicu svim gostima te čestitao dan općine načelnik općine Mario Moharić. Svi su zajedno mogli uživati u bogatom koncertu kojeg su otvorili domaćini, KUD Goričan, čija se folklorna sekcija predstavila spletom pjesama i plesova.

Uz njih, nastupali su gosti iz Mađarske – KUD “Mlinarci”, KUU “Zvon” iz Male Subotice te Društvo žena Gornji Kraljevec. Priliku da se predstave dobili su i oni najmlađi pa su tako svojim točkama polaznici Dječjeg vrtića Ružica izmamili osmijehe na lica mnogobrojne publike.

Mažoretkinje Goričana pokazale su svoje umijeće u plesu, stupanju, baratanju štapom, kreativnosti te sve prisutne zabavile snažnim glazbenim ritmovima.

Za nastavak zabave koja je trajala do dugo u noć pobrinuo se duo “California band” iz Gornjeg Međimurja. Pozornicu ispred Društvenog doma tako su ispunili nastupi velikih i malih čuvara međimurske tradicije i baštine, čiji su trud i rad od velikog značaja kako za općinu tako i za cijelu županiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije