U Mačkovcu besplatna radionica Capoeire

Udruga Mladih Mačkovec i Capoeira Jacobina Arte – ZIM organiziraju besplatnu radionicu Capoeire. Radionica će se održati u prostorijama Društvenog doma Mačkovec u petak 1. srpnja s početkom u 19 sati.

Što je Capoeira? Capoeira je afro brazilska vještina, borba pretvorena u igru između dvoje ljudi. Sastoji se od elemenata borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe. Svi ti elementi zajedno stvaraju igru u nenasilnom okruženju. Nastala iz otpora i pobune afričkih robova dovedenih u Brazil koji kroz ples i glazbu uspijevaju pretvoriti svoje pobunjeničke ekspresije u ritual nazvan capoeira.

Danas postoji u različitim oblicima i u mnogo različitih škola. Osnova je uvijek ista, važnost zauzimaju ritam i pozitivna energija. Dostupna je svima bez obzira na spol i dob. Pozvani su svi od 6 do 96 godina.

– Obucite udobnu odjeću, uzmite flašicu vode i zaigrajte s nama Capoeiru. Radionicu će voditi Aluno Graduado Brincalhao (Jurica Srpak) iz Čakovvca i Aluno Graduado Samba (Zoran Rohtek) iz Varaždina. Vidimo se! – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije