Selničkog ‘Pikača’ upoznati će cijeli svijet

Unatrag nekoliko dana, načelnik općine Selnica Ervin Vičević zaprimio je poziv Rudija Grule, predsjednika Turističke zajednice Međimurske županije.

>>> FOTO: Međimurje dio svjetskog gastronomskog putopisa Croatia’s Finest

Općinskom načelniku je prilikom poziva izražena želja da selnički Pikač bude dijelom emisije ‘Gastronomski putopisi’ za TV kanal National Geographic Channel koja će se tijekom ljeta prikazivati u više od devedeset zemalja, a u Hrvatskoj početkom jeseni.

Na zamolbu načelnika, Miljenko Vrančić i Ivan Levačić pozvali su članove udruge Pikač koji su se u većem broju odazvali. Dan prije snimanja namatali su slamu u dvorištu Levačića.

U četvrtak popodne, kod Mlinarove kuće u Žabniku, okupili su se članovi Udruge predvođeni Vrančićem te započeli pripremu za snimanje.

Ulogu Pikača preuzeo je Vrančić hrabro podnijevši ljetnu vrućinu. TV ekipa, vidjevši koliki je trud uložen, odlučila je snimiti sve članove. Koliko će Pikač biti zastupljen u filmu, vidjet ćemo na prikazivanju filma.

‘Počašćeni smo što je među nekoliko međimurskih znamenitosti u film uvršten i Pikač. Turistička zajednica Međimurske županije priredila je druženje i čašćenje za vrijedne Pikače.’, rekao je načelnik koji se ovim putem zahvaljuje svim Pikačima koji su se pridružili i promovirali Selnicu i Međimurje na najbolji način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije