Večer animiranog filma u Čakovcu

23. internacionalna filmska radionica održala se u Čakovcu od 19. do 26. lipnja 2016. S pravom ove kreativne radionice nose naslov i internacionalne, jer su sudjelovala djeca iz Banja Luke, Dubrovnika, Zagreba, Splita i Čakovca.

Kreativna radionica se odvijala pod vodstvom Aline Qurtain iz Belgije i Natalije Černiševe iz Rusije. Internacionalna filmska radionica i kreativne radionice odvijale su se u prostorijama Škole animiranog filma (ŠAF) i Centra za kulturu Čakovec.

Sudjelovalo je 60-ak polaznika – zaista impozantan broj te su jedva svi stali na veliku pozornicu Centra za kulturu. Na početku su prikazani animirani filmovi ovogodišnjih voditeljica kreativne radionice te dva filma polaznika.

U drugom dijelu programa prikazana je godišnja završna produkcija ŠAF-a. Najprije su prikazani uratci najmlađih sudionika, a zatim i oni 11 i 12-godišnjaka – koji su već malo ozbiljniji radovi.

Animirani filmovi oduševili su djecu i odrasle. Svi su uživali gledajući godišnju produkciju, a publika je sve uratke nagrađivala pljeskom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije