Otkriven Spomenik hrvatskim braniteljima u Murskom Središću

U sklopu svečanosti održanih u Murskom Središću povodom obilježavanja zaustavljanja tenkova zloglasne JNA u lipnju 1991. godine, na uočnicu tog nadnevka 27. lipnja 2016. otkriven je Spomenik hrvatskim braniteljima, do sadašnje Spomen obilježje (protutenkovska piramida) poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima.

>>> Sjetili se kako su zaustavljeni tenkovi JNA na putu u Sloveniju

Spomenik je ove godine na poticaj gradonačelnika Dražena Srpaka lijepo uređen, a posebno ga krasi sedam stupova na kojima se nalaze fotografije i osnovni podaci o poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima s područja Grada Mursko Središće.

Spomenik je u nazočnosti čelnika grada Dražena Srpaka, njegovog zamjenika Zvonka Vrtarića, predsjednika vijeća Miljenka Cmrečaka, gradskih vijećnika i djelatnika, ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata, domaćeg župnika velečasnog Tomislava Antekolovića, više svećenika, zamjenice ministra branitelja Nevenke Banić, izaslanika ministra branitelja generala Gorana Mihalića te mnogih uzvanika i prijatelja branitelja i garda, blagoslovio varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak, a potom su predstavnici grada, države i županije, te braniteljskih i drugih udruga, kao i članovi obitelji položili vijence i zapalili svijeće.

S područja Grada Mursko Središće za samostalnu i nezavisnu hrvatsku živote su dali: Josip Šajnović, Dragutin Kodba, Josip Turk, Dražen Sršan, Danijel Donko, Darko Jurinić i Zdravko Turk.

Od sada svi oni koji to žele, kod spomenika koji se nalazi pokraj TIC-a i tržnice, mogu svakog dana zapaliti svijeću, položiti cvijet te izmoliti molitvu za mir i pokoj duša ovih, ali i svih drugih hrvatskih bojovnika, sokolova i vitezova, umrlih za vječitu i jedinu Domovinu Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije