‘Žetva pre Mamici’: Oživljavanje tradicionalne međimurske žetve ovog vikenda

U našim krajevima poljoprivredom se nekad bavilo većinsko stanovništvo. Tlo je pogodno za sijanje žita, ječma, kukuruza, pšenice, međutim, vremena su se promijenila i nije više potrebna ljudska sila i snaga kako bi se određeni poslovi priveli kraju. Žetva se nekad smatrala najtežim poslom, žito se žnjalo srpom i to je bio ženski posao, dok su muškarci vezali žito u snopove.

Za taj posao bio je potreban određen broj ljudi dok današnje moderno vrijeme preferira korištenje strojeva, a time stari načini obrade poljoprivrednih kultura padaju u zaborav. Kako ne bi došlo do tog zaborava, pobrinuli su se iz Pansiona Mamica u Pušćinama koji organiziraju Žetvu pre Mamici, drugu po redu.

U suradnji s Turističkom zajednicom općine Nedelišće ova dvodnevna manifestacija pod sloganom ‘Tak je negda bilo’ oživljava tradicionalnu međimursku žetvu.

Nemojte propustiti ovaj jedinstveni događaj i pridružite se 2. i 3. srpnja u Mamici u Pušćinama. Otvorenje s prigodnim programom započet će u subotu, 2. srpnja, u 16 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije