Gastro-putopis Croatia’s Finest snimat će se i u Međimurju!

Nedavno je u Svetom Martinu na Muri voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula najavio kako će se krajem ovog tjedna na području Međimurja održati snimanje emisije Croatia’s Finest, putopisne serije na temu gastronomije, koja će se emitirati u 90 zemalja svijeta na National Geographic Channelu, što je još jedno veliko priznanje Međimurskoj županiji koju će tako posjetiti i jedan od najpoznatijih britanskih chefova i pobjednik engleskog showa MasterChef 2010., Dhruv Baker.

Ovom putopisu, u kojem Dhruv u 20 epizoda obilazi hrvatske gradove u potrazi za novim gastronomskim iskustvima i otkrićima, cilj je prikazati gastronomsku ponudu Hrvatske, hrvatske gradove, prirodne ljepote i hrvatske proizvode. Gastro-putopis Croatia’s Finest, u kojemu ulogu voditelja ima chef Dhruv Baker, snima se po cijeloj Hrvatskoj, pa je tako na red došlo i Međimurje, točnije Čakovec (kod Starog grada) i Sveti Martin na Muri (kod mlina na Muri).

Doznajemo da će se snimanje održati u četvrtak, 23. lipnja.

Emisija o Međimurju obuhvatit će:

Priču o dvorskoj kuhinji plemićke obitelji Zrinski će tijekom šetnje kroz Stari grad Zrinskih i centar Čakovca ispričati hrvatski finalista MasterChefa Marko Palfi. “Dekoraciju” će činiti Zrinska grada i kostimirani streličari u jezeru. U bistrou Shamper voditelj će se upoznati s međimurskim pjenušcima čija je osnova Pušipel, a u bistrou Mundoaka s međimurskim fingersfoodom.

Na lokaciji mlina na Muri Dhruv Baker će se okušati u ulozi mlinara i ispirača zlata, a upoznat će se tradicionalnim maskama selničkog Pikača. Tradicionalno međimursko jelo Dhruhv će kuhati na palubi riječnog mlina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije