FOTO: Pala zavjesa na 19. Smotru međimurskog folklora

>> FOTO: Pala zavjesa na 19. Smotru međimurskog folklora

Tamo gdje su u subotu stali, jučer predvečer su nastavili preostali međimurski folkloraši i tamburaši. Bilo je to u dvorani OŠ-e Donja Dubrava gdje je 18. i 19. lipnja održana 19. Smotra međimurskog folklora.

>>> FOTO: U Donjoj Dubravi započela 19. Smotra međimurskog folklora

Toga dana je zbog kišnog vremena izostao običajni mimohod pa su izvođači izravno dolazili na pozornicu. Bili su to članovi: KUD Mihovljan, KUD Fijolica Orehovica, KU Seljačka sloga Prelog, KUD Kaštel Pribislavec, KUD Općine Donji Kraljevec, KUD Donji Vidovec i gosti manifestacije članovi KUD-a Lipovac iz Generalskog Stola u Karlovačkoj županiji. Izostali su nažalost iz opravdanih razloga članovi KUD Strahoninec.

Njihove nastupe su stručno ocjenjivali članovi županijskog žirija Ivan Ivančan i Tibor Bun, dok je ulogu državnog selektora imao Ivan Ivančan. Za razliku od subote, u nedjelju je bilo znatno više posjetitelja, ali još nedovoljno za vidjeti ono najvažnije, prezentaciju plesova naših starih, nedovoljno da bi čuli vrsne svirače koji su slijedili svaki plesački korak, pratili svaku njihovu pjesmu.

Janja Kovač, vrsna voditeljica priredbe, na kraju priredbe opetovano je uputila zahvale organizatorima, suorganizatorima i domaćinima smotre te onima koji su smotru financijski pomogli. Istaknula je neumorne kulturne amatere Donje Dubrave, pogotovo članove Organizacijskog odbora u kojem su radili: Damir Vidović, predsjednik, Božica Kivač, dopredsjednica, Nataša Hrašćanec, tajnica, Tatjana Kivač, blagajnica, Štefica Kovač, Antun Horvat, Dejan Čižmešija, Nino Klobučarić, Monika Vidović, Martina Kovač, Tihomir Radmanić i Dina Zvonar.

Istaknula je i Marka Vučenika koji je grafički oblikovao Programsku knjižicu smotre te ‘nevidljive’ ljude iza zavjesa, vjerne foto-kroničare ovog i svih ranijih folklornih zbivanja, supružnike Frančić, Katarinu i Miju.

Na kraju svakog ‘radnog’ dana održan je tzv. okrugli stol. Na njemu su članovi žirija razgovarali s voditeljima plesača i svirača. Ukazivali su im na eventualne nedostatke, davali sugestije za bolje, a nisu izostale niti pohvale. Gospodin Ivančan nam je rekao kakao će se vrlo brzo znati imena onih koji će Međimurje zastupati na najprestižnijim državnim smotrama.

Kako će plesači završiti dan. Pjesmom i plesom, zajedničkim druženjem ispod velikoga šatora lociranog na parkiralištu OŠ-e.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije