U subotu degustacija pripreme i okusa ‘Specialty coffee’ u Mundoaki Čakovec

Ove subote ako ste kavu htjeli upoznati na drugačiji način, Marko Palfi iz street food restorana Mundoaka Čakovec (Trg Republike 5) te Matija Hrkać i Matija Belković iz Cogito coffe, na terasi restorana dočarat će vam kavu na svojstven način te vas uvesti u priču o ‘Specialty coffee’.

Degustacija ‘Specialty coffee’ je dakako besplatna.

Dođite, popijte pravu kavu i iskusite sve blago skriveno unutar zrna kave: bogatstvo i raznolikost uzgoja, pečenja i degustacije. Kada popijete kavu trebali biste piti onu najbolju i uživati ​​u njoj sa svim osjetilima!

Hrkać i Belković iz Cogito pržionice predstavit će pojedinačne vrste kave i pokazati različita porijekla kave i okuse koristeći syphon i chemex (fotografija dolje).

Što se krije iza imena Cogito coffe?

Cogito pržionice imaju svoje sjedište u Zagrebu, zalažu se za odabir sezonskog zrna kave visoke kvalitete. Rade s malim farmama u nekim od najboljih uzgojnih regija kave. Za svako zrno kave znaju točno porijeklo i odakle dolazi – iz koje zemlje, regije i farme. Upravo je to ono što svakom ljubitelju kave osigurava doživljaj okusne note i specifičan karakter svake sorte i podrijetla. Dođite i kušajte kavu iz Kenije, Hondurasa i Etiopije.”

Kemija kave – izvući najbolje i preskočiti ostatak

Hot-brewed drip coffee (“vruće kuhana kava”)
Proces na koji obično pomislimo kada razmišljamo o vrućoj kavi. Većina ljudi radi ovu vrstu kave kod kuće sa toplom vode i mljevenom kavom, ostavljajući mljevenu kavu da kapa kroz filter ravno u šalicu. Baristi općenito vruću kavu rade brzo, a rezultat takvog spravljanja kave je kava sa jakim mirisom s blago kiselom aromom.

Cold brewed (“hladno kuhana kava”)
Baristi namaču kave u hladnu vodu ili vodu sobne temperature, a zatim puštaju kavu da odstoji (u obliku čaja) nekoliko sati ili čak dana. Ovaj oblik pripremanja kave osvaja svijet brzinom svjetlosti, jer kava često ima dublji, manje kiseli i suptilniji okus, te je koncentriraniji od konvencionalno – vruće kuhane kave. Osvježavajući način dobivanja dnevne doze kofeina i u vrućim danima.

Nadamo se da ćete isprobavajući različite metode pripremanja kave pobuditi vaš interes i omogućiti vam da doživite uzbudljiv svijet ‘Specialty coffee’.

Uz kavu Mundoaka priprema posebno za ovu priliku hranu i piće s njihovim poznatim potpisom.

TIRAMISU posebna cijena 15,00 kn
CUBANITOS ispunjene DULCE leche 5,00 kn

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije