Sveti Martin na Muri predstavljen u Szombathely

>> Sveti Martin na Muri predstavljen u Szombathely

Povodom 1700. obljetnice rođenja Svetog Martina biskupa, mađarski grad Szombathely (nekada Savarija) bio je domaćin međunarodnog festivala ‘Sveti Martin’ na kojem je nastupilo dvadesetak skupina iz europskih gradova i naselja koje u svojem nazivu nose ime Sveti Martin.

Bili su tu predstavnici iz Slovačke, Rumunjske, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, a među takvima je bila i Hrvatsko kulturno umjetnička udruga (HKUU) ‘Sveti Martin’ iz Svetog Martina na Muri koja je predstavila međimurske narodne nošnje, tradicijske nošnje Rimljana, te međimurske popevke u izvedbi Tamburaške sekcije koju predvodi Mario Goričanec.

Na prigodnom štandu međimurska, poglavito svetomartinska starinska jela i kolače predstavio je vrsni majstor i poznavatelj svekolike etno baštine i kulture Stanko Trstenjak iz Marofa.

Predstavnici Općine i Turističke zajednice sveti Martin na Muri, prof. Dražen Crnčec i Klaudija Srša primljeni su kod gradonačelnika dr. Tivadara Puskaša i zastupnika u Parlamentu Republike Mađarske Hende Čabe.

U razgovorima i kontaktima u Szombathely izražena je mogućnost suradnje na različitim projektima, pa tako i na onima koji se odnose na obilježavanje 1700. obljetnice rođenja Svetog Martina biskupa, čije ime nose svetomartinska općina i župa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije