Fra Tomislav poziva na Antunovsko proštenje

Danas je blagdan svetog Antuna Padovanskog, sveca svega svijeta i patrona župe na čakovečkom Jugu, gdje je danas veliko župno proštenje, ali i završetak svih priredbi u sklopu ‘Antunovog 2016. Svečana proštenjarska Sveta misa je u 11 sati, a predslavi je fra Bernardin Plantek s riječkog Trsata u zajedništvu sa svećenicima Čakovečkog dekanata.

Poslijepodnevni program započinje u 17 sati blagoslovom djece i ljiljana, nastavlja se Večernjom misom u 19 sati i završava u 20 sati koncertom Dixieland bandom Čakovec i kulturno-umjetničkim programom te druženjem pred župnom crkvom.

Domaći župnik fra Tomislav Božićek služeći u nedjelju (jučer) poldanju Svetu misu pozvao je sve koji mogu neka dođu na Antunovsko proštenje i Svetu misu gdje će zadobiti mnoge milosti, kako i potpuno odrješenje grijeha. Sve pak koji zbog bolesti ili starosti ne mogu doći u crkvu proštenjarsku Svetu misu mogu pratiti na programu ‘Srce TV’ od 11 sati.

– Isus osuđuje grijeh ne i grješnika. Ljubimo li mnogo i oprostiti će nam se mnogo, poruka je fra Tomislava uz srdačan pozdrav na Antunovsko proštenje u Čakovec-Jug.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije