Godišnja plaketa Općine Nedelišće dodijeljena župniku Nikoli Samodolu

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, održanoj u četvrtak 4. lipnja, uručena su najviša općinska priznanja – Plakete Općine Nedelišće za 2015. godinu. Među četvero je dobitnika, koji su godišnje nagrade primili u prigodi proslave Dana Općine Nedelišće, i župnik župe Presvetog Trojstva u Nedelišću preč. Nikola Samodol, javlja web Varaždinske biskupije.

Plaketu su mu uručili predsjednik Općinskog vijeća Mladen Posavec i općinski načelnik Darko Dania. Nagradu je primio za nesebičan angažman i velik doprinos u suradnji Općine Nedelišće i Rimokatoličke župe Presvetog Trojstva Nedelišće.

Nikola Samodol rođen je 25. listopada 1943. godine u Šibeniku, a za svećenika ga je zaredio 26. srpnja 1968. godine šibenski biskup Josip Arnerić. Do sada je službu župnika vršio u Molvama, Gušću, Gornjem Dragancu, Mađarevu, Novom Marofu, Pančevu, Hlebinama, Ivanskoj, Kalinovcu i Nedelišću. Od 48 godina svećeništva i pastoralnog djelovanja 29 služio je u Zagrebačkoj nadbiskupiji, te u Varaždinskoj biskupiji od njezina osnutka.

Župu Presvetog Trojstva u Nedelišću vodi od 1999. godine. Župa broji 7.600 župljana u naseljima Nedelišće, Dunjkovec, Pušćine, Pretetinec i Slakovec.

Suradnja Općine Nedelišće i župnika Samodola ostvarila se na nizu značajnih općinskih projekata, kao i na području zaštite sakralno-kulturnih spomenika župe Nedelišće, a osobito je značajna zbog izgradnje nove zgrade osnovne škole na zemljištu koje će za tu namjenu ustupiti župa Nedelišće i Varaždinska biskupija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije