Proštenje na Jugu: Večeras svi na besplatni koncert klape Iskon

Od 10. do 13. lipnja čakovečki Jug bit će središte Međimurja. Naime, povodom Antunovskog proštenja, pripremljen je bogati zabavni i vjerski program.

U četverodnevnom programu pregršt je vjerskih, koncertnih i zabavnih sadržaja, a kako se radi o proštenju, neće nedostajati ni tradicionalne ponude, poput medenjaka i licitarskih srca.

“Ovo je treća godina za redom kako se Antunovsko proštenje organizira u suradnji Grada Čakovca, župe Sv. Antuna Padovanskog i Turističke zajednice Grada Čakovca. Program na čakovečki Jug iz godine u godinu privlači sve veći broj ljudi, a pripremljenim programom potrudili smo se da ovo bude najbolje Antunovo dosad”, kaže gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

U petak je održan koncert grupe Magazin, a danas je na rasporedu nastup Klape Iskon, dok u ponedjeljak svira Dixieland Band Čakovec. Koncerti su besplatni, a počinju u 20:30 sati.

Vjerski dio programa predstavio je župnik fra Tomislav Božiček. Svete mise u sklopu trodnevne duhovne obnove, predvodit će fra Bernardin Plantek sa Trsata. Mise od petka do nedjelje počinju u 19 sati, a uoči početka molit će se krunica te davati ispovijed. Na sam blagdan zaštitnika župe, Sv. Antuna Padovanskog, u ponedjeljak 13. lipnja, Svete mise bit će u 7:00, 9:00 i 19:00 sati, a sama Svečana proštenjska misa na rasporedu je u 11:00 sati.

Nju će također predvoditi fra Bernardin Plantek. Prema riječima župnika, povodom godine jubileja milosrđa, na samo proštenje, župna crkva Sv. Antuna Padovanskog, po odobrenju biskupa mons. Josipa Mrzljaka, bit će mjesto dobivanja jubilejskog oprosta.

Boška Ban Vlahek iz Turističke zajednice naglasila je da je i ova manifestacija iz godine u godinu postaje sve više turistički proizvod. Ove godine prijavljeno je 50-tak izlagača, za djecu dolazi luna-park, a javili su se i sponzori. Ban Vlahek najavila je i privremenu regulaciju prometa, te zamolila građane za razumijevanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije