Borna Bilas u Rusiji će braniti boje Hrvatske i Murskog Središća

Na posljednjoj sjednici Kolegija grada Mursko Središće, pozitivno je riješena zamolba mladog Središćana, Borne Bilasa koji je u zamolbi napisao kako odlazi u ruski grad Yekaterinburg na ‘Internacionalni turnir mladih fizičara’ (IYPT), te mu je potrebna novčana pomoć za put i sudjelovanje na ovom eminentnom skupu.

Bilas navodi kako ga put stoji 10300 kuna, a gradonačelnik Dražen Srpak mu je odobrio pomoć u iznosu od 3000 kuna, kazavši kako će na ovom turniru Borna predstavljati Hrvatsku ali i grad u kojem živi. Turnir u Rusiji se održava od 26. lipnja do 03. srpnja ove godine, a Borna je član ekipe koja će predstavljati Hrvatsku.

Ovaj mladi Središćanac koji je upravo završio srednjoškolsko obrazovanje iznimno je uspješan i sposoban mladić koji ima dosta hobija, ali osnovno opredjeljenje mu je fizika, odnosno prirodne znanosti (energija, međudjelovanje, materije i gibanje), područje u kojemu je do sada ostvario niz zapaženih rezultata na raznim turnirima i natjecanjima.

Njegovi vršnjaci, kolege i učitelji vjeruju kako će i u Yekateringburgu pokazati svoje talente i nastaviti niz uspješnih nastupa na sličnim natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije